tiistai 29. huhtikuuta 2014

EUGENE, OREGON

Tänään aamulla heräsin ilouutisiin, sillä mun kirjeenvaihtajalta oli tullut viestiä. Hän oli saanut tiedon mun tulevasta sijoituskohteesta, ja se on Eugene!

Oregon, lempinimeltään 'Beaver State' sijaitsee aivan Usan länsirannikolla, Californian ja Washingtonin välissä. Lännessä sen rajana on Tyyni valtameri, pohjoisessa Columbiajoki ja idässä Snake Riveretelässä California, ja kaakossa Nevada. Oregonissa on alle 4 miljoonaa asukasta ja väestöntiheys on 15.0/kmeli pienempi kuin Suomen! Oregonin ja Marionin piirikunnan pääkaupunki on Salem, siellä asukkaita on n. 154 000, se on kolmanneksi suurin kaupunki Eugenen (YAAAAS) ja Portlandin jälkeen. Portlandissa asukkaita on yli 562 000, joka tekee siitä Oregonin suurimman kaupungin! Portlandia pidetään yhtenä ympäristöystävällisimmistä kaupungeista. Kaupunki on panostanut julkiseen liikenteeseen, jota hoidetaan linja-autojen lisäksi myös MAX-pikaraitiotieverkoilla. Keskustan alueella raitioliikenne on ilmaista! Nähtävyyksiin kuuluu puutarhat ja panimot, joita on enemmän kuin missään muussa kaupungissa maailmassa. Portland on toiminut monien elokuvien kuvaus paikkana, kuten myös Twilightin, hahah!

Oregon tunnetaan isoista metsistään, ja rauhallisista rannikoistaan. Sen luonto on hyvin vaihtelevaa. Sieltä löytyy vuoristoja, jokia, hedelmällisiä laaksoja, vesiputouksia, autiomaata, suuria järviä jne. Oregonin keskikorkeus merenpinnasta on 1000 metriä, ja sen korkein kohta on 3428 metriä korkea Mount Hood. Oregon tunnetaan Yhdysvalloissa sateisena (höh), mutta sademäärä on korkea vain osavaltion länsiosassa. Eugene sattuu olemaan ihan länsirannikolla, joten mun paranee alottaa tyylikkäitten sadevaatteiden etsintä... Kaskadivuorten itäpuolella ilmasto on huomattavasti kuivempi. Sää vaihtelee Tyynen valtameren läheisyyden kostean kuumasta sisämaan paahtavan helteeseen ja vuoristoseudun purevasta pakkasesta leppoisiin aurinkoisiin talvikeleihin.  Vuoden lämpimintä aikaa on heinä-elokuu, jolloin keskimääräimnen ylin lämpötila Salemissa on noin 28 astetta. Kylmintä on joulukuussa, keskimääräinen alin lämpötila +1 astetta.





Portland

Eugene eli 'Emerald City', mun tuleva 'koti', on n. 155 000 asukkaan kaupunki ja asukastiheys on n. 1400 asukasta per neliökilometri. Eugene on siis toiseksi suurin kaupunki Portlandin jälkeen. Se sijaitsee Oregonin länsirannikolla, noin 50:n kilometrin päässä rannikosta. Klubini tulee näemmä olemaan Eugene Metropolitan Rotary. Siitä en tiedä sen enempää. Qurantee formin tultua tiedän sitten enemmän siitä, sekä perheistä. Mitä nyt oon Eugenesta lukenut ja kuvia katsellut, oon saanut sellasen vaikutteen että se on todella mukava ja kaunis kaupunki. Jokapuolella on paljon puita ja tosi nättejä katuja sekä kahviloita.






Oregon kuulostaa mun mielestä edelleen tosi kivalta paikalta, samoin Eugene. On ihan mahtavaa päästä asumaan vähän isompaan kaupunkin kun tää Lohja, haha. Eihän tää nyt mikään ensimmäinen paikka ollut minne oisin halunnut lähteä, mutta oon kuitenkin todella tyytyväinen kun tuonne pääsen. Oregonin luonto on ihan mielettömän hienon näköstä, ja monipuolista. Sinne mahtuu vuoria, autiomaita, vesiputouksia ja vaikka mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti