lauantai 26. huhtikuuta 2014

KOULUTUS









Tänään siis meillä, eli lukukauden 2014-15 vuosi- sekä kesävaihtareilla, oli koulutus Lahdessa johon tulivat siis kaikki vaihtarit koko Suomesta eli jokaisesta piiristä. Aamulla lähettiin sitten pirteenä 15 yli seittemän ajamaan kohti Lahtea, ja sinne ajeltiin se pari tuntia, jonka jälkeen ilmottauduttiin ja sit olikin aamupala. Sen jälkeen alkoi sitten tää varsinainen ohjelma.

Koko paketti alotettiin Rotareiden esittelyillä ja Rotexin (=entiset vaihto-oppilaat) avauspuhevuoroilla ja sitten kuunneltiin erilaisia luentoja vaihdon perusasioista, ja sitä rataa jatkettiin siihen yhteentoista asti. Sillon kohdemaan mukaan jakauduttiin ryhmiin, jossa kirjeenvaihtajat kerto meille kohdemaahan matkustuksesta ja muusta. Kuuluin siis USA/CANADA ryhmään ja siellä käsiteltiin jonkin verran New Yorkin kolmen päivän leiriä, joka on silloin 4-7.8. Saatiin leirin ohjelma ja oon nyt ihan überinnoissani, sillä siihen kolmeen päivään sisältyy muunmuassa Broadway musikaali, limusiinillä ajelu, Empire State Building, Central Park ja Statue of Liberty, shoppailua ja kaikkea muuta mahtavaa! Info oli muutenkin kaikin puolin tosi hyödyllinen, sain paljon tietoa ja ohjeita esim. viisumin hakemisesta, matkajärjestelyistä, koulusta yms. 

Siinä päivän parhaan kohdan, eli lounaan, jälkeen oli Rotarytakkien sovitus! Mun yllätykseksi takit oli uusittu, suomenlipun sinisestä ihan tummansiniseen. Takit on musta tosi tosi kivat, ja vieläpä ihan mielettömän mukavasta kankaasta tehty!

Loppupäivä menikin siinä taas puhetta ja rotexejen hauskoja vinkkejä ja tarinoita kuunnellessa. Siinä myös yksi kirjeenvaihtajista sanoi että melkein kaikilla on jo tiedossa kohdemaan piiri, eli alue johon sijoitutaan, ja siinä vaiheessa mulle tuli vähän sellanen no mitäs nyt- olo, koska en tiennyt edes maata mihin olin lähdössä! Pistin sitten heti töppöstä toisen eteen ja menin kysymään asiasta mun kirjeenvaihtajalta, ja sieltä sain sitten tiedon että mä lähen Oregoniin! Oregon on siis aivan länsirannikolla, Washingtonin ja Californian välissä.

Päivä oli musta tosi hyödyllinen ja moniin asioihin sain vastauksia ja tietoa että mitä pitääkään hoitaa ennen lähtöä, johon on muuten enää vain 100 päivää!! Oon tosi onnellinen että sain nyt tiedon että mihin maahan mä lähden, ja vielä että yksi toinenkin tyttö on tulossa samaan piiriin. Oregon kuulosti ensikuulemalta hyvältä, koska yhdysvaltoihin alunperinkin halusinkin ja nyt alan tutkimaan sitä vähän paremmin, teen lähipäivinä postauksen sitten Oregonista. Vielä odottelen qurantee formia ja tietoa koulusta sekä perheestä, ja varmaa tietoa siitä lähdenkö tosiaan Oregoniin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti